Šotor za skavte

Se družite z drugimi istomislečimi ljudmi, postavljate tabor, učite se prižigati ogenj brez vžigalic, učite se preživeti v naravi in se zavzemate zanjo, ipd.? Ste torej skavt? Potem pa zagotovo tudi imate šotor za skavte? Pravilno. Navsezadnje, če želimo postati pravi skavt, je potrebno poskrbeti za določeno opremo, med katero štejemo tudi šotore za skavte.

Biti skavt je zelo zanimivo in tu se naučimo ogromno uporabnih in zanimivih trikov preživetja v naravi. Naučimo se različnih potez in v kolikor bi se znašli kje, kjer bi ostali sami s seboj, bomo veseli, da smo nekoč hodili k skavtom in smo se naučili toliko različnih stvari, ki nam zagotovo pridejo prav za preživetje.

Vsak od nas je poseben in tako ima svoje želje in seveda tudi potrebe. To ne pomeni, da če se nam določena potreba ne zdi tako pomembna, da jo moramo odmisliti. Ne, svojim potrebam in željam je treba slediti. Enako, če si želimo postati skavt. Seveda je dobro, da se predhodno pozanimamo kaj nas čaka v primeru, da se pridružimo skupini skavtov in na kakšen način potekajo srečanja, kje in kdaj, česa vse se učimo, kakšna so druženja, ipd. Na podlagi tega seveda lahko potem sklepamo o tem, ali želimo dejansko skavt tudi postati. Navsezadnje to niti ni tako enostavno, kot se mogoče sliši ali vidi in so potrebna različna urjenja, da to tudi postanemo.

Če pa govorimo o opremi, katero skavt potrebuje, pa je zagotovo en kos takšne opreme prav šotor za skavte, ki bo vsekakor nas rešil pred marsikatero zagato oziroma tudi pred nezaželenimi vremenskimi razmerami, ipd. Oprema je zelo pomembna, če le želimo vsak dan preživeti dobro, kakovostno in tako, da si ga poenostavimo, klju temu pa seveda sledimo svojemu namenu.

Biti skavt torej pomeni postati nekdo, ki bo zagotovo poznal vrednost narave, se zanjo trudil, jo spoštoval, kateri se bo nanjo znal odzivati in v njej odlično preživeti.

Leave a Comment