Peresnice za vsak okus

Peresnica je prav v vsaki šolski torbi, nemalokrat so v njej celo dve, ena taka velika in ena manjša okrogla ali podobna.

Večje, polne peresnice so skozi otroške oči boljše, saj imajo na njih mnogo motivov z njihovimi najljubšimi junaki in če so na njih Tačke na patrulji potem boljše res ne more biti. Pa tudi skozi oči staršev so take peresnice najbolj zaželene. Z enima nakupom dejansko za sprejemljivo ceno nemalokrat prejmete vse kar otrok potrebuje v šoli. Je pa tudi res, da sama vsebina lahko nekoliko odstopa, saj ni nekih standardov kaj v taki peresnici mora biti. V eni je lahko več flomastrov, barvic, svinčnikov in podobno, a ni npr. trikotnika s kotomerom, ravnila, škarjic ali česa podobnega, v drugi pa je tako kotomer kot ravnilo in še škarjice, a je posledično manj flomastrov in barvic.

Trenutno so zelo iskane peresnice z motivom iz serije Star wars, Paw patrol oz. tačke na patrulji, Frozen, Winx ter večno aktualne Ninja želve TMNT. In če jih ima sošolka jih mora imeti tudi vaša hčerka ali sin.

Imajo pa teke peresnice eno pomanjkljivost. Ne glede na blagovno znamko je kvaliteta vsebine premo sorazmerna ceni, ki jih take peresnice imajo. Še največ težav se pojavlja pri barvicah, ki se rade lomijo. In če gre še za prvošolčka, ki se še uči držati svinčnik je to lahko kar precejšnja težava. Še najboljša rešitev je menjava originalnih barvic s takimi, ki so trpežne in odporne praktično na vse. Primer takih, odličnih, barvic so barvice BIC Kids evolution. Teh praktično skoraj ni potrebno šiliti ker so vedno iste. Preskušeno!

Druga možnost je, da kupite prazno peresnico, ki je lahko okrogla, ovalna, trda in podobno. Ker imajo te manjše površine in posledično jih je manj z motivom iz risank so te manj zanimive za otroke. Ker so prazne jih bo potrebno še napolniti in nakup vsakega posameznega artikla pomeni bistveno večje stroške kot nakup celega seta. Istočasno pa pomeni več svobode pri izbiri šilčka, radirke, šestila in vsega ostalega. Z premišljeno izbiro bo otrok lahko določene stvari uporabljal celo več let.

Odlično izbiro šolskih torb, šolskih potrebščin in med temi tudi šolskih peresnic imajo v spletni trgovini Bimbo.si, kjer vsako leto znova razveselijo šolarje z najnovejšimi motivi in starše s konkurenčnimi cenami. Tako bo tudi še vnaprej.

 

 

 

 

 

Leave a Comment