Otroške posteljice

Otroške posteljice so najpogosteje izbrano ležišče za novega člana družine, zato je interesantno, kaj pravzaprav pritegne starše, ki posteljico kupujejo, da se odločijo za točno določeno. Klasične posteljice v beli barvi so daleč največkrat na izbiro, sledijo klasične otroške posteljice z letvicami v naravnih barvah lesa (bukev, breza, oreh), in drugih barvitih odtenkih (najpogosteje pastelnih barv). Ker smo najbolj navajeni »rešetkastega« izgleda otroške posteljice, nas vsak detajl, ki izstopa, bolj pritegne našo pozornost. To še ne pomeni, da se bomo odločili za nakup malo drugačne ali neobičajne posteljice, vsekakor pa ji bomo namenili nekaj pozornosti.

Ker se otroške posteljice uporabljajo nekje do otrokovega tretjega leta, v kolikor ima posteljica še dodatne možnosti preoblikovanja (odstranitev stranic, itd), pa še dlje oz. dokler otrok ležišča ne preraste. Zato je dokaj pomembno, kakšno posteljico boste izbrali, da se bo otrok v njej dobro počutil, vam pa bo ravno tako prijetno ob pogledu nanjo. Estetika in sovpadanje z drugim pohištvom v sobi je do določene mere lahko merilo za nakup, ni pa nujno ali obvezno kupiti vse skupaj v kompletu. Večinoma sicer obstajajo kompleti za nakup, še vedno pa lahko kupite le posamezne kose pohištva, ki ustrezajo vam in vašim potrebam.

Včasih je bilo pohištvo veliko bolj pristno, saj je bilo večinoma ročno izdelano ali celo delno izrezljano in okrašeno z lepimi detajli. Danes takega pohištva skoraj ni, zato smo podvrženi generičnim izdelkom, ki nimajo enake vrednosti, kot ročno izdelani unikatni kosi pohištva. Otroške posteljice, ki poleg klasičnih rešetk in ravnih robov ponujajo nekaj več, kak zaobljen detajl, mogoče zgornjo in spodnjo stranico iz celega lesa, namesto rešetk in že nas takšne otroške posteljice bolj pritegnejo, ker malo izstopajo. Vsekakor pa poleg izgleda na odločitev vpliva predvsem funkcionalnost – načeloma imajo skoraj vse otroške posteljice dvižno dno ali odstranljive stranice. Če pa otroške posteljice ponujajo še kaj poleg tega, pa to zagotovo najbolj vpliva na odločitev za nakup.