Modni dodatki

Modni dodatki pričarajo razpoloženje in stil

Večina žensk je zmotno prepričanih, da je za moden in urejen videz potrebna cela garderobna omara oblačil, kar vodi v pretirano nakupovanje in zapravljanje za stvari, ki jih nenazadnje ne oblečemo pogosto, saj so hitro iz mode – in nato se moramo oblačilom odreči, še preden jih uspemo ponositi. Kako pa se je temu možno izogniti?

Pametno oblačenje in kombiniranje se zanaša predvsem na to, da lahko za spremembe poskrbijo modni dodatki. Povsem klasični kosi oblačil, so lahko namreč z njimi vsakič drugačni, zato velja svojo omaro napolniti na primer s črno oblekico, črnim suknjičem, sivo jopico, rjavim puloverjem in podobno … Uporabiti je treba čim bolj nevtralne kose oblačil, ki so nevsiljivih barv in brez vzorcev – tako lahko k njim dodamo kar največje možno število dodatkov.

Kateri so tisti modni dodatki, ki najbolj spremenijo videz oblačil oziroma jih najbolj popestrijo?

Zagotovo moramo najprej pomisliti na ovratne rute in šale. Ti niso namenjeni le temu, da nas v hladnejšem obdobju ne zebe, temveč tudi popestritvi oblačil. Bela bluza je videti popolnoma drugačna, če si okoli vratu zavežemo bogato turkizno zeleno ruto, ali vzorčast zlat šal. Prednost rut in šalov namreč ni zgolj v tem, da lahko izbiramo različne oblike, dolžine, vzorce in barve, temveč tudi v tem, da jih lahko zavežemo in namestimo na veliko različnih načinov (ideje za to poiščite na spletu).

V drugem planu so gotovo čevlji in torbice. Včasih je veljalo, da morajo biti ti popolnoma ujemajoči, danes so bolj priljubljene nekoliko bolj inovativne kombinacije, zato so lahko čevlji in torbica različnih barv oziroma ni nujno, da se barvno ali v vzorcu ujemajo.

Tisti modni dodatki, na katere večina žensk najprej pomisli, pa so seveda ogrlice, uhani, prstani in zapestnice – torej nakit. Nakit ne more popolnoma spremeniti videza oblačil, tako kot ruta, čevlji ali torbica, poskrbi pa za nekaj drugega – za osebno noto oziroma stil. Odkar se večina žensk nič več ne navdušuje zgolj nad zlatim nakitom, temveč večinoma nosi modno bižuterijo, si ga je povsem enostavno privoščiti, in z njim lahko zelo dobro poudarimo svoj okus in stil, vendar pa to prinaša tudi nekaj neprijetnosti: predvsem je nujno, da znamo nakit dobro kombinirati. Pri obilici nakita je včasih težko ujeti enoten stil ali poskrbeti, da ga ni preveč. Osnovno pravilo naj bo torej, da se raje odločite za manj, kot za več.