Dodatno zdravstveno zavarovanje

Kaj hitro se nam lahko kaj zgodi, zaradi česar smo primorani obiskati zdravnika, zobozdravnika ali drugega strokovnjaka zdravstvenih storitev. In vemo, da če nismo zavarovani, kako močno lahko to »prizadene« baš žep. Zato pa je pomembno, da imamo urejeno dodatno zdravstveno zavarovanje.

Kar se zavarovanja tiče, je v Sloveniji tako, da smo primorani poskrbeti za dvojno urejeno in nam le tako ni potrebno dodatnih stroškov v primeru koriščenja zdravstvenih storitev. Tako imamo osnovno zdravstveno zavarovanje, ki krije določene storitve in potem še dodatno, ki krije razliko od osnovnega do polnega.

Ljudje smo vsakodnevno izpostavljeni raznim nesrečam n tveganjem, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo potrebovali zdravniško pomoč. Mogoče včasih par let ne koristimo nobenih zdravstvenih uslug, za kar smo seveda veseli, kljub temu pa plačujemo vsaki mesec določen znesek za zavarovanje. Kar pa nam je seveda malo mar in seveda smo veseli, da smo zdravi in nismo potrebovali zdravniške pomoči. Ko pa plačujemo, pa se nam morebiti tudi zgodi, da potrebujemo občasno ali pogosto, odvisno od zdravstvene težave, prav zavarovanje, zato da nam ni potrebno plačevati za visoko vrtoglave zneske, ko potrebujemo zdravstveno oskrbo.

Vsaka država ima svoj način, svoje predpise, zakone, ipd. Tudi kar se tiče zdravstvenih storitev. Pri nas je pač tako, da moramo imeti urejeno zdravstveno zavarovanje, tako osnovno kot dodatno, zato, da nam ne bo potrebno plačevati vsake storitve posebej, ko bi jo potrebovali. Nekako smo to sprejeli in nam vsakomesečno zagotovo ni težko odšteti določenega zneska za lastno zavarovanje. Navsezadnje avtomobil tudi zavarujemo in nam ni problem plačati letne premije, ki je velikokrat višja od premije za osebno zavarovanje.

Dodatno zdravstveno zavarovanje sicer ni nujno in se mu lahko izognemo, vendar pa v primeru, da potrebujemo zdravstveno oskrbo, se zna zgoditi, da bomo morali za določene storitve tudi doplačati. In običajno ne gre za nizke zneske, ampak kar močno posežemo v žep. Z urejenim dodatnim zavarovanjem se temu izognemo.

Leave a Comment