Online revija

Spletne novičke

Hitra pošta je najhitrejša

Written By: admin - May• 04•16

Storitev, imenovana hitra pošta, vam omogoča najhitrejšo dostavo različnih vrst pošiljk na izbran naslov. V najkrajšem času bo tako vaša pošta prispela na cilj, zato se za to storitev splača odločiti takrat, kadar se vam z oddajo pošte zelo mudi oziroma bi radi, da jo naslovnik čim prej dobi.

Hitra pošta je uporabna storitev tudi za podjetja in spletne trgovine, ki želijo svojim strankam nuditi hitro dostavo naročenih izdelkov oziroma paketov. To, da bo paket dobila v najkrajšem možnem času, za stranko predstavlja veliko dodatno vrednost, za katero je pripravljena odšteti več oziroma zaradi katere se bo sploh odločila za nakup v vaši spletni trgovini. (more…)

Pnevmatsko dvigalo je najboljša rešitev za vsako delavnico

Written By: admin - Apr• 20•16

Se tudi vi v svoji delavnici ubadate s tem, kako poskrbeti, da boste lahko čim hitreje opravili delo in tako v času, ko je potrebno zamenjati zimske gume za letne ali obratno, poskrbeli, da se vam stranke ne bodo nabirale v vrsti? Zagotovo je potrebno poskrbeti, da imate takrat kak dodaten par izurjenih rok, poleg tega pa je treba poskrbeti tudi za več delovnih »postaj«, kjer se lahko opravlja delo. Seveda pa vam samo za menjavo pnevmatik ni potrebno kupiti novega avtodvigala ali celo dveh, saj je to precej velik zalogaj, temveč je bolje poskrbeti za nekoliko manjšo rešitev, torej za pnevmatsko dvigalo. To je ne le cenejše, temveč tudi zasede manj prostora in je tako veliko bolj praktično. (more…)

Zdravilne lastnosti refoška

Written By: admin - Apr• 20•16

Rdeče avtohtono primorsko vino, ki mu mnogi pripisujejo veliko zdravilnih lastnosti. Ima bogato sestavo aminokislin, mineralov, kislin in ekstrakta. V zmernih količinah je dobro za srce in ožilje, kri, proti slabokrvnosti, za pospeševanje prebave in še in še bi lahko naštevali.

Zadnje čase se je povpraševanje po rdečih vinih povečalo prav na račun številnih zdravilnih lastnosti. Največ zdravilnih snovi se nahaja v trdih delih grozdja in peškah. Kisline v refošku raztapljajo škodljive snovi, ki se kopičijo v črevesju, žolčniku, ledvicah in jetrih.

Slovenska rdeča vina so po večini suha, kar pomeni, da imajo nižjo vsebnost sladkorja in višjo vsebnost kisline. Refošk slovi predvsem po vsebnosti aminokislin, saj je med predstavniki rdečih vin v samem vrhu. Te poskrbijo za nemoteno delovanje srca in ožilja. Pri zmernem pitju pa tudi zmanjšuje možnost pojava rakastih obolenj. (more…)

Prednosti in slabosti vedeževanja

Written By: admin - Apr• 20•16

Dnevno sprejemamo več odločitev in premlevamo še bistveno več misli. Včasih se za lažjo odločitev obrnemo na kakšnega prijatelja ali pa za nasvet povprašamo kar popolnega neznanca pri čemer vmes dostikrat poseže splet, kjer na primer prek raznih forumov sprašujemo za nasvete. En način, ki bi nam pomagal pri izbiri pomembne odločitve za naše življenje, je lahko tudi vedeževanje. (more…)

Legice so letos izjemno modne

Written By: admin - Apr• 19•16

Kar dolgo smo ženske legice nosile bolj kot ne za kakšno aerobiko, nato pa so site našle pot nazaj med vsakdanja oblačila – najprej so bile modne za otroke in mlada dekleta, nato pa kar naenkrat tudi za odrasle. Seveda pa legice tokrat niso niti malo dolgočasne, tako kot so bile nekoč. Na voljo so v najrazličnejših vzorcih oziroma z najrazličnejšimi poslikavami, tako da so resnično zanimive. Nekatere so celo tako mojstrsko poslikane z vzorcem džinsa, da nihče ne ve, da imate oblečene legice, ne pa kavbojk! (more…)

Visoko preko mreže za odbojko…

Written By: admin - Apr• 19•16

ko sem bila sama v šoli, pri športni vzgoji nismo imeli ocen od ena do pet, torej je nismo jemali tako resno, kot jo otroci danes, ko imajo pri telovadbi celo seminarske naloge … Hči je v šestem razredu in uspešna športnica, a se je dolgo bala ocenjevanja odbojke, saj ji nikar ni uspelo servirati žoge preko mreže za odbojko. In seveda ne le enkrat – v desetih poskusih mora žoga preko mreže za odbojko in v polje kar šestkrat, če želiš dobiti petico.
Doma je takšno stvar težko vaditi, saj nimamo prostora, pa tudi žoge za odbojko ne, je pa v šoli pri uri športa vadila kar precej. Ni ji šlo, ni pa želela dobiti štirico ali celo trojko. Tako da je nazadnje ostajala v telovadnici tudi po pouku in vadila, pa tudi dedi ji je doma na dvorišču napeljal vrv tako visoko, kot imajo v šoli nameščene mreže za odbojko. In ko je prišel dan ocenjevanja ji je uspelo – sicer za las, ampak dobila je petico, ki si jo je tako zelo želela. (more…)

Nepremičnine v Sloveniji

Written By: admin - Apr• 18•16

Po nekaterih zadnjih podatkih, nepremičnine v Sloveniji presegajo samo število prebivalcev. Veliko teh je praznih, saj  trenutne razmere na trgu niso najbolj naklonjene prodaji nepremičninskih objektov, po drugi strani pa je veliko ljudi, predvsem mladih, brez lastnega stanovanje in hiše, zato morajo nepremičnine najemati.

Popolnoma upravičeno lahko povemo, da je nakup nepremičnine življenjska investicija, zato je pri tem potrebno biti zelo previden in pozoren, se posvetovati s strokovnjakom ali najeti nepremičninskega agenta. Ta dela tako v korist kupca kot ponudnika, je posrednik med njima, ki si za svoje delo vzame določen procent provizije od končne cene prodanega objekta. Vendar so zlati časi nepremičninskih agentov minili, vsaj v njihovih pričevanjih lahko to zasledimo.  Kot smo omenili v začetku, stanje na trgu ni ravno naklonjeno prodaji ali nakupu nepremičnin, večina se jih zaradi finančne varnosti raje odloči, da bo nepremičnine dala v najem ali pa najemala. (more…)

Kolesarske ključavnice

Written By: admin - Apr• 02•16

Vsak dan poslušamo o pomembnosti gibanja, sploh takega na svežem zraku, vendar mnogi med nami enostavno nimamo časa, da bi se vsak dan na svežem zraku gibali vaj priporočenih 30min. Razen. Če izkoristimo čas, ki ga porabimo za vožnjo in se v službo in po opravkih odpravimo z uporabo kolesa CUBE. Na ta način, bi se sigurno vsaj 30min na dan gibali na svežem zraku, izkoristili bi prijetno s koristnim. V službo bi prišli zbujeni in polni elana, in tudi na poti domov iz službe, bi vse svoje probleme pustili za sabo in bi domov prišli namesto utrujeni in naveličani, zadovoljni in prebujeni. Se radi vozite s kolesom, ampak si z njim ne upate v službo ali po opravkih, ker se bojite, da bi vam ga ukradli? Res je na žalost resnica taka, da kolesa na veliko kradejo. Imate več možnosti, prva je ta, da ne greste po opravkih s kolesom, druga je ta, da imate v ta namen prav posebno kolo, ki je zelo poceni in vam ga že zaradi tega ne bi želeli ukrasti, pa tudi, če bi ga, vam ne bi bilo pretirano hudo zaradi tega. Lahko pa se odločite za res kvalitetno ključavnico. Kvalitetne kolesarske ključavnice so resda drage, vendar če je res dobra in vam zaradi nje kolesa ne ukradejo, se vam nakup vsekakor izplača. (more…)

Filtri za vodo- pijte zdravo!

Written By: admin - Mar• 29•16

Življenje na našem planetu je neverjetno prepleteno in povezano, zato en dejavnik pogosto vpliva na drugega. Kar se tiče vode, ni prav nič drugače. Če se trudite živeti zdravo, potem veste, da je treba na dan zaužiti dva do tri litre tekočine, sicer se ravnovesje v vašem telesu hitro poruši. A takoj ko pričnemo zaradi zdravja in boljšega počutja uživati primerno količino vode, seveda sledi vprašanje: ali res pijemo vodo, ki je zdrava, ali v želji po zdravju vnašamo vase tekočino, ki nam morda celo dolgoročno škoduje? (more…)

Poslovni žigi

Written By: admin - Mar• 24•16

Poslovni žigi so pravzaprav osebni pečati podjetij, društev, zavodov, samostojnih podjetnikov in drugih organizacij. Poslovni žig ima podobno funkcijo kot poslovna vizitka, saj vsebuje najpomembnejše informacije o posameznem podjetju. Na poslovnem žigu tako lahko najdemo naziv, oz. ime podjetja, naslov, telefonsko številko, elektronski naslov in druge, pomembne kontaktne podatke. Včasih je bila uporaba poslovnih žigov obvezna, dandanes pa Zakon o gospodarskih družbah žiga ne zapoveduje več. Četudi je odločitev za uporabo postala svobodna, pa je potrebno vedeti, da se v primeru odločitve za poslovni žig podjetje zaveže, da ga bo nato tudi zares uporabljalo v vseh situacijah. Poslovni žig omogoča hitri odtis vseh kontaktnih podatkov, kar je še posebej priročno tako pri oddajanju pošiljk kot pri izpolnjevanju raznoraznih obrazcev. Podatki na žigu so poleg tega vedno berljivi in jasno odtisnjeni, kar je vsekakor ena izmed prednosti odločitve za uporabo. (more…)