Online revija

Spletne novičke

Izberemo proti boleznim odporne sorte sadja

Written By: admin - Mar• 13•15

Čas je za jesensko sajenje sadnega drevja. Sadilne jame so nekateri že izkopali. Do sajenja se bodo dobro prezračile. Zadnji čas pa je tudi za izbiro posamezne sorte. Pravimo, da ne sadimo jablane, ampak njene sorte (zlati delišes, jonagold, majdo, visto belo, zlato parmeno in druge).

Odločitev je seveda odvisna od naših želja. Na manjših vrtovih je bolje posaditi zgodnje jablane in hruške, sorte za ozimnico pa kupiti. Izbira sort naj bo odvisna tudi od oskrbe. Če ne bomo uporabljali kemičnih pripravkov, se vsekakor odločimo za odporne sorte. Seveda pa to še ne pomeni, da so dogajanja v sadnem vrtu prepuščena sama sebi.

Skrb za zdrava in rodovitna tla

Ekološka ali biološka pridelava izključuje »kemijo«, zato pa vključuje druge načine, ki pripomorejo k manjši občutljivosti za bolezni in škodljivce. Od pripravkov za varstvo rastlin sta dovoljena le žveplo in baker. Zimsko škropljenje proti različnim glivičnim boleznim (škrlupu, breskovi kodravosti, listni lukničavosti koščičarjev, češnjevi listni pegavosti in drugim) lahko opravimo, saj uporabimo baker. Med letom uporabljamo le naravne pripravke, ki jih kupimo ali pripravimo sami (iz kopriv, pelina, njivske preslice, česna).  (more…)

Kaj so neprofitne stanovanja?

Written By: admin - Mar• 07•15

Ljudje, ki jim njihovi mesečni prihodki ne omogočajo, da bi lahko dobili lastniško stanovanje ali ga najeli po tržni ceni imajo lahko težavo. Kako pa se s tem soočiti, če ste tudi sami v takšnem primeru? Umislite si neprofitno stanovanje. Ponavadi so v lasti neprofitnih stanovanjskih organizacij, občin in stanovanjskih skladov. Zgoraj omenjeni se nato pojavijo še v pogodbi pri najemu. Kako pa do najema sploh priti? Ni povsem enostavno, kot na primer pri nakupu običajnega stanovanja. Prijaviti se morate na objavljen razpis, ki poteka le v naših večjih mestih. Z vlogo pa je nujno potrebno še, da oddate vlogo na prepisanem obrazcu. (more…)

Korito za prtljažnik

Written By: admin - Feb• 20•15

Korito za prtljažnik zagotavlja čistočo, ščiti pred umazanijo in varuje potnike.

Čistočo zagotavlja korito za prtljažnik s tem, da je za čiščenje in vzdrževanje nezahtevno. Umazanja se zaradi korita ne bo prenesla na površino prtljažnika. Varnost pa pogosto zagotavlja v primeru, da njegova površina ne omogoča drsenje predmetov, katere tovorimo v prtljažniku. Prtljažnik vozila je namenjen prevozu najrazličnejših predmetov. Glede na velikost, obliko in druge značilnosti prtljažnika, lahko v njem tovorimo zelo različne tovore. Značilnost tovorov je med drugim tudi njihova večja ali manjša čistoča. V primeru, da v prtljažniku tovorimo zgolj čiste predmete korito za prtljažnik ni smiseln, v vseh ostalih primerih pa je zelo koristen in uporaben del dodatne opreme avtomobila. V nekaterih primerih je lahko korito tudi del serijske opreme vozila ali pa ga je mogoče naročiti s seznama dodatne opreme novega vozila. (more…)

Kakšno je kaj vreme- Ljubljana

Written By: admin - Feb• 10•15

Ljubljana je naše glavno mesto Slovenije in tudi največje mesto, ki ga turisti obožujejo. Njene starodavne znamenitosti in odlični ogledi turiste vedno bolj privabljajo. V poletnih časih se sprehajajo in si ogledujejo muzeje in njene znamenitosti po celem mestu. Zelo aktualen je živalski vrt, grad in zelo veliko drugih stvari. Pozimi pa ljudje Ljubljano obiščejo v večini zaradi lepo okrašenega mesta, prazničnega vzdušja in druženja na trgu. Od vsakega doživetja pa je pomembno tudi vreme, ki nam vse skupaj popestri in polepša dneve.

Vreme pomembno za turiste

Če se odpravljate na turizem v Ljubljano je zelo pomembno, da najdete čim lepše vreme, ker je Ljubljana rada velikokrat deževna in oblačna. Če je vreme grdo sta Prešernov trg in Tromostovje zelo prazna in to pokvari celotno vzdušje lepe Ljubljane. (more…)

Ginekološka klinika Štorklja in ginekološki pregledi

Written By: admin - Feb• 08•15

Ginekološka klinika Štorklja je le ena izmed ginekoloških klinik po Sloveniji, a od ostalih se loči po kvaliteti storitev, zelo uspešni pa so tudi pri zdravljenju neplodnosti, a o tem malce kasneje v članku.

Omenjena ginekološka klinika ima ambulanti v Ljubljani na Trebušakovi ulici 6 ter v Slovenj Gradcu na kopališki ulici 16. Imajo izredno dobro in moderno opremljene prostore, kar pa je poleg izkušenega osebja, ki se stalno izobražuje, recept za uspeh. To ginekološko kliniko pa odlikujejo tudi kratke čakalne dobe, čakanje pa je ena izmed stvari, ki jo zagotovo sovraži vsak izmed nas. Nudijo zelo širok spekter storitev ginekologije kot so ginekološki pregledi, odvzem PAP brisa, kontrolni ginekološki pregledi, test na vaginalno floro, teste na raznorazne spolno prenosljive bolezni, ultrazvočne preglede in ginekološke preglede s to preiskavo, zdravniška potrdila, kontrole in vodenje nosečnosti, pregledi v nosečnosti ter še marsikaj. (more…)

Kakšno ograjo pa imate vi

Written By: admin - Feb• 06•15

Brez ograj ne gre, pa če govorimo o notranjih ali pa zunanjih ograjah. Ograje so namenjene varnosti uporabnikov stopnic, svojo noto pa dodajo tudi izgledu objekta ali notranjih prostorov. Še posebej notranje ograje posebej pomembno vplivajo na izgled prostora. Ko se odločate za ograjo, lahko izbirate med lesenimi ograjami, ograjami iz litega železa, ali pa inox ograjami.

Lesene ograje so zelo lepe na pogled, vendar imajo slabost, ta pa je vzdrževanje. Običajno imamo v prostorih kar veliko ograj, te pa je na vsakih nekaj let potrebno vzdrževati in barvati, kar pa je izredno zamudno. Notranje lesene ograje se sicer dobro obnesejo, zunanje lesene ograje pa so izpostavljene neprijaznim vremenskim razmeram kot je na primer močno sonce ali pa sneg, dež ter še kaj. Pri železnih ograjah ali pa ograjah teh težav ne boste imeli. Železne ograje so sicer zelo drage, saj je material precej težak, težko pa je tudi oblikovanje tega materiala in prevoz, to pa se izkaže tudi pri dragi končni ceni izdelka. (more…)

Vodna črpalka

Written By: admin - Jan• 24•15

Kateri so lahko pogosti znaki, ki kažejo na okvaro vodne črpalke?

Če ste v zadnjem času zaznali iztekanje hladilne tekočine in če se motor pregreva, je mogoče čas, da preverite, ali vodna črpalka vašega avtomobila deluje tako kot mora. Če jo boste pravočasno menjali, se boste izognili hujšim posledicam, v nasprotnem primeru pa vas dolgotrajna okvara lahko bistveno udari po žepu. Nepravilno delovanje vodne črpalke bo namreč poškodovalo motor avtomobila, ki pa je eden izmed najpomembnejših in najdražjih kosov vašega jeklenega konjička.

Hladilni sistem v vašem avtomobilu mora delovati brezhibno

Hladilni sistem je neposredno povezan z motorjem vašega avtomobila in zagotoviti mu mora optimalne pogoje za delovanje tako pri izjemno nizkih zimskih temperatura ter v obratni situaciji: v pasje vročih poletnih dneh. Čeprav je ta sistem sestavljen iz različnih enako pomembnih delov, je vodna črpalka tista, ki zagotavlja, da  se hladilna tekočina optimalno pretaka  in kroži po ceveh, ko motor deluje.

Če sumite na okvaro hladilnega sistema, a vodna črpalka deluje brezhibno, vam lahko nagaja termostat, ventilator,  radiator ali ventil. Vse to so namreč avto deli, ki sestavljajo hladilni sistem vašega avtomobila. (more…)

LCC in spletna trgovina z izdelki za domače mojstre

Written By: admin - Jan• 23•15

Leseni ročaji, noge za mize, dodatki za pohištvo, mozniki, orodje, alu profili, pohištveno okovja, literatura za obrtnike in še marsikaj. Vse te izdelke in druge boste našli v spletni trgovini LCC, več o tej trgovini pa v spodnjih odstavkih.

LCC kratica stoji za imenom lesnega centra Cikava. Omenjeni lesni center najdete v Novem mestu. Tam boste našli vse kar potrebujete za vašo obrt. Specializirani so, kot vam že ime pove na lesene izdelke, v njihovi trgovini pa najdete tudi orodja, alu profile in druge izdelke, ki so nepogrešljivi za vsakega mojstra. V podjetju vodijo tudi spletno trgovino, ki ima veliko uporabnih izdelkov. Izpostavil bi razrez polic, ki ga lahko naročite kar prek spleta. Naročanje razreza polic je zelo enostavno, pošljejo pa vam jih lahko na dom, prevzamete pa jih lahko tudi osebno. Omejeni ste samo z dimenzijami polic, te pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani. (more…)

Spletna trgovina z avtodeli za priročen nakup

Written By: admin - Dec• 04•14

Priročen nakup nudi spletna trgovina z avtodeli zaradi enostavnega postopka nabave. Enostaven postopek nabave je omogočen s tem, da kupci ni potrebno oditi na pot, porabiti čas in denar za pot do trgovine, ampak lahko kupi avto dele prek spleta. Poleg tega je spletna trgovina z avto deli odprta praktično vsak dan in ob vsaki uri. Kar pomeni, da kupec kupuje takrat, ko ima čas. Vsekakor je čas nakupa prek spleta krajši, kot čakanje v vrsti klasične trgovine. Tudi če je kupec takoj na vrsti, je lahko nakup prek spleta hitrejši. Omogoča ga pregledna razporejenost avto delov – http://www.silux.si/izdelki. Kupec tako enostavno in hitro najde kar išče. Poleg tega pa je spletna trgovina oblikovana tako, da z privlačno ponudbo kupca lahko spomni na stvari, katere je že pozabil, da je potrebno kupiti. Prihranek, ki ga nudi spletna trgovina z avtodeli, kasneje kupec po svoji želji vnovči. (more…)

Trgovina z otrosko opremo

Written By: admin - Dec• 02•14

Že sama besedna zveza otroška trgovina veliko pove, kajne? Že si predstavljamo njeno sestavo oziroma ponudbo. Že imamo v mislih izdelke, kateri so potrebni za otroke. In v kolikor tudi sami iščemo kaj iz te ponudbe, potem bo zagotovo to ustrezna rešitev. Ne glede na to, ali kupujemo preko spleta ali fizično, oziroma kombiniramo ti dve možnosti. Kar želimo doseči je naš cilj, ki zajema kvalitetno in tudi cenovno ugodno ponudbo. Četudi smo ljudje takšni, da običajno veliko raje zapravljamo za otroke kot zase. Velikokrat smo že slišali, da so otroci največji potrošnik. Ne toliko otroci, kot njihovi starši. (more…)