Online revija

Spletne novičke

LCC in spletna trgovina z izdelki za domače mojstre

Written By: admin - Jan• 23•15

Leseni ročaji, noge za mize, dodatki za pohištvo, mozniki, orodje, alu profili, pohištveno okovja, literatura za obrtnike in še marsikaj. Vse te izdelke in druge boste našli v spletni trgovini LCC, več o tej trgovini pa v spodnjih odstavkih.

LCC kratica stoji za imenom lesnega centra Cikava. Omenjeni lesni center najdete v Novem mestu. Tam boste našli vse kar potrebujete za vašo obrt. Specializirani so, kot vam že ime pove na lesene izdelke, v njihovi trgovini pa najdete tudi orodja, alu profile in druge izdelke, ki so nepogrešljivi za vsakega mojstra. V podjetju vodijo tudi spletno trgovino, ki ima veliko uporabnih izdelkov. Izpostavil bi razrez polic, ki ga lahko naročite kar prek spleta. Naročanje razreza polic je zelo enostavno, pošljejo pa vam jih lahko na dom, prevzamete pa jih lahko tudi osebno. Omejeni ste samo z dimenzijami polic, te pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani. (more…)

Spletna trgovina z avtodeli za priročen nakup

Written By: admin - Dec• 04•14

Priročen nakup nudi spletna trgovina z avtodeli zaradi enostavnega postopka nabave. Enostaven postopek nabave je omogočen s tem, da kupci ni potrebno oditi na pot, porabiti čas in denar za pot do trgovine, ampak lahko kupi avto dele prek spleta. Poleg tega je spletna trgovina z avto deli odprta praktično vsak dan in ob vsaki uri. Kar pomeni, da kupec kupuje takrat, ko ima čas. Vsekakor je čas nakupa prek spleta krajši, kot čakanje v vrsti klasične trgovine. Tudi če je kupec takoj na vrsti, je lahko nakup prek spleta hitrejši. Omogoča ga pregledna razporejenost avto delov – http://www.silux.si/izdelki. Kupec tako enostavno in hitro najde kar išče. Poleg tega pa je spletna trgovina oblikovana tako, da z privlačno ponudbo kupca lahko spomni na stvari, katere je že pozabil, da je potrebno kupiti. Prihranek, ki ga nudi spletna trgovina z avtodeli, kasneje kupec po svoji želji vnovči. (more…)

Trgovina z otrosko opremo

Written By: admin - Dec• 02•14

Že sama besedna zveza otroška trgovina veliko pove, kajne? Že si predstavljamo njeno sestavo oziroma ponudbo. Že imamo v mislih izdelke, kateri so potrebni za otroke. In v kolikor tudi sami iščemo kaj iz te ponudbe, potem bo zagotovo to ustrezna rešitev. Ne glede na to, ali kupujemo preko spleta ali fizično, oziroma kombiniramo ti dve možnosti. Kar želimo doseči je naš cilj, ki zajema kvalitetno in tudi cenovno ugodno ponudbo. Četudi smo ljudje takšni, da običajno veliko raje zapravljamo za otroke kot zase. Velikokrat smo že slišali, da so otroci največji potrošnik. Ne toliko otroci, kot njihovi starši. (more…)

Pospravljanje in čiščenje

Written By: admin - Nov• 27•14

V današnjem članku bomo govorili o temi, ki ni nobenemu pri srcu in sicer o čiščenju ter pospravljanju. Čistimo ter pospravljamo lahko vse stvari večinoma pa, ko je govora o čiščenju, govorimo o čiščenju stanovanja. Čiščenje je stvar, ki je ne mara nihče. K sreči obstajajo tudi specializirana podjetja ki se ukvarjajo s čiščenjem. Čistilni servis vam lahko uredi čiščenje prostorov tako v večjem obsegu kot tudi hitro čiščenje.

Čeprav marsikdo izmed nas ne prenese čiščenja pa je to nujno potrebno že zaradi osnovne higiene. S temeljitim čiščenjem se lahko izognemo marsikaterim boleznim, če pa imate v hiši alergika ali astmatika pa je čiščenje prahu tako ali tako nujno potrebno. Če prostorov ne čistimo redno se lahko razvije neprijeten vonj, razširijo pa se tudi bakterije, ki so lahko odgovorne za nastanek driske ali trebušnih bolezni.

Najmanj časa vam bo vzelo, če boste prostore čistili redno in sproti, ker pa marsikdo nima časa zahvaljujoč napornim urnikom in hitremu načinu življenja pa nam čiščenje velikokrat ostaja in se tako nabira, ko pa se nabere veliko nečistoč pa se nam ne ljubi začeti pospravljati. (more…)

Kartuše Hp, predanost boljšemu tisku

Written By: admin - Nov• 19•14

Kartuše Hp omogočajo predanost boljšemu tisku .
Na trgu se kartuše Hp ponašajo z dolgo tradicijo izdelave in stalnih izboljšav. Dolgoletna tradicija izvira iz dejstva, da kartuše Hp veljajo za kartuše časom obstoja na trgu, ki sodi med najdaljše. Tiskalniki Hp so na trgu prisotni že skoraj štiri desetletja. Takšno zgodovino obstoja nima ravno veliko konkurenčnih tiskalnikov. Skupaj s tržnim deležem so kartuše Hp garancija za dobro izbiro. kartuše Hp so sestavljene iz treh poglavitnih delov. Barva namenjena tiskanju je shranjena v posodi. Kartuše Hp so lahko namenjene črno belemu tisku ali barvnemu tisku. Temu primerno je lahko posoda za barvo kartuše Hp napolnjena z črno barvo oziroma modro, rdečo in rumeno barvo. Poleg posode za barvo je pomemben sestavni del glava kartuše. Glava kartuše omogoča aktivnost tiskanja. (more…)

Vhodna in notranja vrata

Written By: admin - Nov• 16•14

Vhodna vrata so zelo pomemben del naše hiše, njihova podoba pa lahko vpliva na podobo celotnega objekta. Vhodna vrata pa poleg videza vplivajo tudi na stroške ogrevanja, saj lahko veliko toplote pridobljene z ogrevanjem uide skozi vhodna vrata in tako se stroški ogrevanja plačujejo brez smisla.

Vhod je zelo pomemben del hiše tako za nas kot tudi za obiskovalce, pred nakupom novih vrat pa je potrebno vedeti, kaj si želimo in na podlagi tega izberemo primerna vhodna vrata za nas. Nekateri so ob besedi vhodna vrata ter les precej skeptični saj kot vemo, se les ne odreže prav dobro ob neprijetnih vremenskih pogojih, a dejstvo je, da mizarski mojstri les impregnirajo s pomočjo zaščitnih premazov, ta pa tako uspešno kljubuje tudi najtežjim vremenskim razmeram.

Čeprav je na trgu veliko različnih tipov vrat, odločate se lahko med aluminijastimi, kombinacijami aluminij les, pvc vhodnimi vrati, lesenimi vrati, nekateri pa imajo vgrajena velo steklena vhodna vrata. Pri teh vratih je predvsem pomembno, da dobro tesnijo in se na ta način vlaga ne izgublja iz prostora. Lesena vhodna vrata so v primerjavi z drugimi izdelki ugodna in tudi lepa, naravnega videza lesa ni mogoče nadomestiti, barvne kombinacije ter zaključki materiala pa naredijo svoje. (more…)

Prehranska dopolnila, pastile, kapsule in tablete

Written By: admin - Nov• 05•14

Prehranska dopolnila so lahko odmerjene količine učinkovin .

Poleg tega poznamo prehranska dopolnila, ki so na prodaj v oblikah, kjer količino zaužite snovi določa uporabnik sam. Prehranska dopolnila, ki so na prodaj v oblikah, kjer uporabnik sam določa količino zaužite snovi so v vrečkah s praškom, v ampulah s tekočino, v kapilarnih stekleničkah in drugih podobnih embalažah. Njihova skupna lastnost je lastna odmera snovi, pri tem pa velja biti previden.

Prehranska dopolnila niso zdravila, napačno je tudi razmišljanje, da bo večja količina in pogostejša uporaba pripomogla k hitremu izboljšanju in povrnitvi na stanje dobrega počutja. Pri zdravljenju se je potrebno zavedati vzrokov, predvsem pa dejstva, da je lahko slabo počutje odsev in akumulacija negativnih lastnosti slabih življenjskih navad. Bolje kot prehranska dopolnila je iskanje vzrokovin negativnih lastnosti slabih življenjskih navad. Prehranska dopolnila nam lahko pomagajo za kratek čas, velja pa jemanje razumeti, kot opozorilo za iskanje vzrokov težave ter vzrokov slabih življenjskih navad. (more…)

Prezračevanje

Written By: admin - Nov• 02•14

V času ogrevalne sezone, ki pri nas traja pogosto nekoliko več kot pol leta, se ljudje večinoma ukvarjamo s tem, kako bi stroške ogrevanja čim bolj znižali. V ta namen radi poskrbimo za boljšo izolacijo doma in za sodobnejše ter varčnejše vire ogrevanja, marsikdo pa si tudi raje obleče pulover in zniža temperaturo v domu za kakšno stopinjo, samo da bi prihranil. Vendar pa je treba v hladnih dneh, ko si ne želimo ničesar drugega kot toplote, kljub temu poskrbeti tudi za prezračevanje. Kdor ne odpira oken in vrat, da bi v dom spustil svež zrak, ker ga pač noče ohladiti, si dela precej slabo uslugo.

prezračevanje in klimatizacija

Znano je, da hiše »dihajo«. Tudi brez odpiranja se zrak v našem domu zamenja, saj ga prepuščajo tako stene kot okensko in vratno okovje, pa tudi precej drugih odprtin je, skozi katere lahko zrak kroži – na primer skozi ventilatorje, zračnik za sušilni stroj, kuhinjsko napo, odprtine za dovod raznih inštalacij in podobno. Vendar pa to ni dovolj – pri tako počasnemu kroženju zraka postane zrak »postan«, zato je nujno tudi intenzivnejše zračenje, ki dom napolni s kisikom – pa čeprav pride ta v notranjost skupaj z rezkim zimskim zrakom, ob katerem nas zmrazi. (more…)

Rožni koren

Written By: admin - Oct• 27•14

rožni korenNe morete brez jutranje kave? Potem morate nujno spoznati rastlino rožni koren imenovano tudi Radiola. Le ta vam bo dala toliko energije in vas toliko poživila, da lahko brez težav nadomesti vašo jutranjo razvado, ki jo lahko popolnoma opustite. Za razliko od kave, rožni koren tudi ne povzroča odvisnosti. In nikar se ne slepite, da niste odvisni od kave in da odvisnost ni tako zelo resna. Zelo je resna in bi jo bilo treba tudi jemati zelo resno. Za razliko od kave, ki vam na hitro dvigne nivo energije tako, da vam pospeši srčni utrip, rožni koren počasi povečuje vaše energijo. Tako rožni koren deluje skozi ves dan in vam po njegovem zaužitju ne pade energija sredi dneva, kot se to zgodi pri kavi. Kava vas pravzaprav dela bolj utrujene čez dan. Rožni koren spada tudi med skupino adaptogenov, kar pomeni, da krepi vaš odziv na stres in je močan antioksidant, kar pomeni, da krepi naš imunski sistem in naše zdravje. (more…)

Na kratko o čiščenju in čistilnih napravah

Written By: admin - Oct• 24•14

Zakaj sploh čistimo? Odgovor na to vprašanje je precej samoumeven, čiščenje je potrebno iz mnogo različnih razlogov, prvi pa je vsekakor zdravje. Če bivalnih prostorov in naše lastnine ne čistimo redno, se na njih lahko zadržujejo patogene bakterije, ki so v veliki meri odgovorne za nastanek različnih bolezni. Pa ne samo bakterije, če se čiščenju izogibamo se začne povsod nabirati tudi prah, ta pa je slab predvsem za dihalne poti in pljuča, to se posebej opazi pri astmatikih.

Sicer poznamo več vrst čiščenja, v glavnem pa se čiščenje deli na dve veji in sicer dnevno ter pa generalno čiščenje. Dnevno čiščenje pomeni izvajanje vsakodnevnih opravil, ki nas čakajo doma kot je pranje posode, pranje perila, brisanje prahu in podobno. Generalno čiščenje pa je veliko bolj temeljito in nam vzame tudi precej več časa. Kot neko nenapisano pravilo, ki velja pri nas je to, da se generalno čiščenje izvaja dvakrat letno in sicer jeseni ter spomladi. Generalno čiščenje pomeni, da očistimo celotno hišo ali stanovanje, obrišemo vse površine prahu, stanovanje posesamo, pomijemo, operemo vse tkanine in preproge, očistimo stekla in še kaj. (more…)