Online revija

Spletne novičke

Moške srajce za urejen, a sproščen videz

Written By: admin - May• 19•16

Zlasti moški mlajših generacij, ki so večino svojega časa oblečeni precej športno, se težko navadijo na moške srajce, katerih nošenje zahteva njihova služba ali kakšna bolj posebna priložnost. Zakaj? Zato ker verjetno ne vedo, da so moške srajce lahko tudi udobne in modne, v stilu za mlade, ki se nenazadnje poda tako h klasičnim hlačam kot tudi k džinsu.

Moške srajce v trgovini benn.si veljajo za izjemno kakovostne, po svojem kroju in dizajnu pa so gotovo v koraku s časom, zato jih z veseljem nadenejo tudi mladi moški, ki jim njihov videz veliko pomeni in želijo biti opaženi tudi v poslovnih oblačilih. Ne želijo namreč, da bi bili enaki stari klasični »sivini«, ki jo predstavljajo moške obleke starejših poslovnežev. Nenazadnje so moške srajce lahko narejene tako, da jih oblečeš za večerni zmenek, ali pa za delo s strankami ali v pisarni. (more…)

Suhi led

Written By: admin - May• 12•16

Suhi led je tako rekoč ogljikov dioksid, ki je v trdnem agregatnem stanju in se pri sobni temperaturi tudi spremeni v plinsko stanje. Najbolj uporaben je tam, kjer je nastala zelo težavna nečistoča, ki jo je potrebno odstraniti in tudi na zelo občutljivih in nedostopnih mestih. Čiščenje z suhim ledom naj bi bilo učinkovitejše in predvsem unikatno čiščenje. Ta postopek je zelo napreden in omogoča, da lahko določene stroje in naprave prečistijo kljub njihovim delovanjem. V tem primeru je učinek še toliko boljši, saj so sami stroji segreti in temperatura pokaže svoj učinek. (more…)

Šentjanževo olje

Written By: admin - May• 12•16

Šentjanževo olje so naše mame, babice n prababice doma pridobivale same, saj so vedele, da ga je vedno dobro imeti pri hiši – z njim se namreč lahko lajša marsikatera tegoba. Tisti, ki sena zdravilne rastline in zelišča ter pridobivanje olj, tinktur in še marsičesa drugega iz njih ne spoznamo, pa nam je seveda na voljo enostavnejša rešitev: šentjanževo olje si lahko kupimo že pripravljeno, v prodajalni z naravnimi oziroma organskimi izdelki, namenjenimi tako negi telesa kot uživanju. (more…)

Hitra pošta je najhitrejša

Written By: admin - May• 04•16

Storitev, imenovana hitra pošta, vam omogoča najhitrejšo dostavo različnih vrst pošiljk na izbran naslov. V najkrajšem času bo tako vaša pošta prispela na cilj, zato se za to storitev splača odločiti takrat, kadar se vam z oddajo pošte zelo mudi oziroma bi radi, da jo naslovnik čim prej dobi.

Hitra pošta je uporabna storitev tudi za podjetja in spletne trgovine, ki želijo svojim strankam nuditi hitro dostavo naročenih izdelkov oziroma paketov. To, da bo paket dobila v najkrajšem možnem času, za stranko predstavlja veliko dodatno vrednost, za katero je pripravljena odšteti več oziroma zaradi katere se bo sploh odločila za nakup v vaši spletni trgovini. (more…)

Modni dodatki

Written By: admin - Apr• 21•16

Modni dodatki pričarajo razpoloženje in stil

Večina žensk je zmotno prepričanih, da je za moden in urejen videz potrebna cela garderobna omara oblačil, kar vodi v pretirano nakupovanje in zapravljanje za stvari, ki jih nenazadnje ne oblečemo pogosto, saj so hitro iz mode – in nato se moramo oblačilom odreči, še preden jih uspemo ponositi. Kako pa se je temu možno izogniti?

Pametno oblačenje in kombiniranje se zanaša predvsem na to, da lahko za spremembe poskrbijo modni dodatki. Povsem klasični kosi oblačil, so lahko namreč z njimi vsakič drugačni, zato velja svojo omaro napolniti na primer s črno oblekico, črnim suknjičem, sivo jopico, rjavim puloverjem in podobno … Uporabiti je treba čim bolj nevtralne kose oblačil, ki so nevsiljivih barv in brez vzorcev – tako lahko k njim dodamo kar največje možno število dodatkov. (more…)

Pnevmatsko dvigalo je najboljša rešitev za vsako delavnico

Written By: admin - Apr• 20•16

Se tudi vi v svoji delavnici ubadate s tem, kako poskrbeti, da boste lahko čim hitreje opravili delo in tako v času, ko je potrebno zamenjati zimske gume za letne ali obratno, poskrbeli, da se vam stranke ne bodo nabirale v vrsti? Zagotovo je potrebno poskrbeti, da imate takrat kak dodaten par izurjenih rok, poleg tega pa je treba poskrbeti tudi za več delovnih »postaj«, kjer se lahko opravlja delo. Seveda pa vam samo za menjavo pnevmatik ni potrebno kupiti novega avtodvigala ali celo dveh, saj je to precej velik zalogaj, temveč je bolje poskrbeti za nekoliko manjšo rešitev, torej za pnevmatsko dvigalo. To je ne le cenejše, temveč tudi zasede manj prostora in je tako veliko bolj praktično. (more…)

Zdravilne lastnosti refoška

Written By: admin - Apr• 20•16

Rdeče avtohtono primorsko vino, ki mu mnogi pripisujejo veliko zdravilnih lastnosti. Ima bogato sestavo aminokislin, mineralov, kislin in ekstrakta. V zmernih količinah je dobro za srce in ožilje, kri, proti slabokrvnosti, za pospeševanje prebave in še in še bi lahko naštevali.

Zadnje čase se je povpraševanje po rdečih vinih povečalo prav na račun številnih zdravilnih lastnosti. Največ zdravilnih snovi se nahaja v trdih delih grozdja in peškah. Kisline v refošku raztapljajo škodljive snovi, ki se kopičijo v črevesju, žolčniku, ledvicah in jetrih.

Slovenska rdeča vina so po večini suha, kar pomeni, da imajo nižjo vsebnost sladkorja in višjo vsebnost kisline. Refošk slovi predvsem po vsebnosti aminokislin, saj je med predstavniki rdečih vin v samem vrhu. Te poskrbijo za nemoteno delovanje srca in ožilja. Pri zmernem pitju pa tudi zmanjšuje možnost pojava rakastih obolenj. (more…)

Prednosti in slabosti vedeževanja

Written By: admin - Apr• 20•16

Dnevno sprejemamo več odločitev in premlevamo še bistveno več misli. Včasih se za lažjo odločitev obrnemo na kakšnega prijatelja ali pa za nasvet povprašamo kar popolnega neznanca pri čemer vmes dostikrat poseže splet, kjer na primer prek raznih forumov sprašujemo za nasvete. En način, ki bi nam pomagal pri izbiri pomembne odločitve za naše življenje, je lahko tudi vedeževanje. (more…)

Legice so letos izjemno modne

Written By: admin - Apr• 19•16

Kar dolgo smo ženske legice nosile bolj kot ne za kakšno aerobiko, nato pa so site našle pot nazaj med vsakdanja oblačila – najprej so bile modne za otroke in mlada dekleta, nato pa kar naenkrat tudi za odrasle. Seveda pa legice tokrat niso niti malo dolgočasne, tako kot so bile nekoč. Na voljo so v najrazličnejših vzorcih oziroma z najrazličnejšimi poslikavami, tako da so resnično zanimive. Nekatere so celo tako mojstrsko poslikane z vzorcem džinsa, da nihče ne ve, da imate oblečene legice, ne pa kavbojk! (more…)

Visoko preko mreže za odbojko…

Written By: admin - Apr• 19•16

ko sem bila sama v šoli, pri športni vzgoji nismo imeli ocen od ena do pet, torej je nismo jemali tako resno, kot jo otroci danes, ko imajo pri telovadbi celo seminarske naloge … Hči je v šestem razredu in uspešna športnica, a se je dolgo bala ocenjevanja odbojke, saj ji nikar ni uspelo servirati žoge preko mreže za odbojko. In seveda ne le enkrat – v desetih poskusih mora žoga preko mreže za odbojko in v polje kar šestkrat, če želiš dobiti petico.
Doma je takšno stvar težko vaditi, saj nimamo prostora, pa tudi žoge za odbojko ne, je pa v šoli pri uri športa vadila kar precej. Ni ji šlo, ni pa želela dobiti štirico ali celo trojko. Tako da je nazadnje ostajala v telovadnici tudi po pouku in vadila, pa tudi dedi ji je doma na dvorišču napeljal vrv tako visoko, kot imajo v šoli nameščene mreže za odbojko. In ko je prišel dan ocenjevanja ji je uspelo – sicer za las, ampak dobila je petico, ki si jo je tako zelo želela. (more…)