Online revija

Spletne novičke

Kakšno je kaj vreme- Ljubljana

Written By: admin - Feb• 10•15

Ljubljana je naše glavno mesto Slovenije in tudi največje mesto, ki ga turisti obožujejo. Njene starodavne znamenitosti in odlični ogledi turiste vedno bolj privabljajo. V poletnih časih se sprehajajo in si ogledujejo muzeje in njene znamenitosti po celem mestu. Zelo aktualen je živalski vrt, grad in zelo veliko drugih stvari. Pozimi pa ljudje Ljubljano obiščejo v večini zaradi lepo okrašenega mesta, prazničnega vzdušja in druženja na trgu. Od vsakega doživetja pa je pomembno tudi vreme, ki nam vse skupaj popestri in polepša dneve.

Vreme pomembno za turiste

Če se odpravljate na turizem v Ljubljano je zelo pomembno, da najdete čim lepše vreme, ker je Ljubljana rada velikokrat deževna in oblačna. Če je vreme grdo sta Prešernov trg in Tromostovje zelo prazna in to pokvari celotno vzdušje lepe Ljubljane. (more…)

Ginekološka klinika Štorklja in ginekološki pregledi

Written By: admin - Feb• 08•15

Ginekološka klinika Štorklja je le ena izmed ginekoloških klinik po Sloveniji, a od ostalih se loči po kvaliteti storitev, zelo uspešni pa so tudi pri zdravljenju neplodnosti, a o tem malce kasneje v članku.

Omenjena ginekološka klinika ima ambulanti v Ljubljani na Trebušakovi ulici 6 ter v Slovenj Gradcu na kopališki ulici 16. Imajo izredno dobro in moderno opremljene prostore, kar pa je poleg izkušenega osebja, ki se stalno izobražuje, recept za uspeh. To ginekološko kliniko pa odlikujejo tudi kratke čakalne dobe, čakanje pa je ena izmed stvari, ki jo zagotovo sovraži vsak izmed nas. Nudijo zelo širok spekter storitev ginekologije kot so ginekološki pregledi, odvzem PAP brisa, kontrolni ginekološki pregledi, test na vaginalno floro, teste na raznorazne spolno prenosljive bolezni, ultrazvočne preglede in ginekološke preglede s to preiskavo, zdravniška potrdila, kontrole in vodenje nosečnosti, pregledi v nosečnosti ter še marsikaj. (more…)

Kakšno ograjo pa imate vi

Written By: admin - Feb• 06•15

Brez ograj ne gre, pa če govorimo o notranjih ali pa zunanjih ograjah. Ograje so namenjene varnosti uporabnikov stopnic, svojo noto pa dodajo tudi izgledu objekta ali notranjih prostorov. Še posebej notranje ograje posebej pomembno vplivajo na izgled prostora. Ko se odločate za ograjo, lahko izbirate med lesenimi ograjami, ograjami iz litega železa, ali pa inox ograjami.

Lesene ograje so zelo lepe na pogled, vendar imajo slabost, ta pa je vzdrževanje. Običajno imamo v prostorih kar veliko ograj, te pa je na vsakih nekaj let potrebno vzdrževati in barvati, kar pa je izredno zamudno. Notranje lesene ograje se sicer dobro obnesejo, zunanje lesene ograje pa so izpostavljene neprijaznim vremenskim razmeram kot je na primer močno sonce ali pa sneg, dež ter še kaj. Pri železnih ograjah ali pa ograjah teh težav ne boste imeli. Železne ograje so sicer zelo drage, saj je material precej težak, težko pa je tudi oblikovanje tega materiala in prevoz, to pa se izkaže tudi pri dragi končni ceni izdelka. (more…)

Vodna črpalka

Written By: admin - Jan• 24•15

Kateri so lahko pogosti znaki, ki kažejo na okvaro vodne črpalke?

Če ste v zadnjem času zaznali iztekanje hladilne tekočine in če se motor pregreva, je mogoče čas, da preverite, ali vodna črpalka vašega avtomobila deluje tako kot mora. Če jo boste pravočasno menjali, se boste izognili hujšim posledicam, v nasprotnem primeru pa vas dolgotrajna okvara lahko bistveno udari po žepu. Nepravilno delovanje vodne črpalke bo namreč poškodovalo motor avtomobila, ki pa je eden izmed najpomembnejših in najdražjih kosov vašega jeklenega konjička.

Hladilni sistem v vašem avtomobilu mora delovati brezhibno

Hladilni sistem je neposredno povezan z motorjem vašega avtomobila in zagotoviti mu mora optimalne pogoje za delovanje tako pri izjemno nizkih zimskih temperatura ter v obratni situaciji: v pasje vročih poletnih dneh. Čeprav je ta sistem sestavljen iz različnih enako pomembnih delov, je vodna črpalka tista, ki zagotavlja, da  se hladilna tekočina optimalno pretaka  in kroži po ceveh, ko motor deluje.

Če sumite na okvaro hladilnega sistema, a vodna črpalka deluje brezhibno, vam lahko nagaja termostat, ventilator,  radiator ali ventil. Vse to so namreč avto deli, ki sestavljajo hladilni sistem vašega avtomobila. (more…)

LCC in spletna trgovina z izdelki za domače mojstre

Written By: admin - Jan• 23•15

Leseni ročaji, noge za mize, dodatki za pohištvo, mozniki, orodje, alu profili, pohištveno okovja, literatura za obrtnike in še marsikaj. Vse te izdelke in druge boste našli v spletni trgovini LCC, več o tej trgovini pa v spodnjih odstavkih.

LCC kratica stoji za imenom lesnega centra Cikava. Omenjeni lesni center najdete v Novem mestu. Tam boste našli vse kar potrebujete za vašo obrt. Specializirani so, kot vam že ime pove na lesene izdelke, v njihovi trgovini pa najdete tudi orodja, alu profile in druge izdelke, ki so nepogrešljivi za vsakega mojstra. V podjetju vodijo tudi spletno trgovino, ki ima veliko uporabnih izdelkov. Izpostavil bi razrez polic, ki ga lahko naročite kar prek spleta. Naročanje razreza polic je zelo enostavno, pošljejo pa vam jih lahko na dom, prevzamete pa jih lahko tudi osebno. Omejeni ste samo z dimenzijami polic, te pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani. (more…)

Spletna trgovina z avtodeli za priročen nakup

Written By: admin - Dec• 04•14

Priročen nakup nudi spletna trgovina z avtodeli zaradi enostavnega postopka nabave. Enostaven postopek nabave je omogočen s tem, da kupci ni potrebno oditi na pot, porabiti čas in denar za pot do trgovine, ampak lahko kupi avto dele prek spleta. Poleg tega je spletna trgovina z avto deli odprta praktično vsak dan in ob vsaki uri. Kar pomeni, da kupec kupuje takrat, ko ima čas. Vsekakor je čas nakupa prek spleta krajši, kot čakanje v vrsti klasične trgovine. Tudi če je kupec takoj na vrsti, je lahko nakup prek spleta hitrejši. Omogoča ga pregledna razporejenost avto delov – http://www.silux.si/izdelki. Kupec tako enostavno in hitro najde kar išče. Poleg tega pa je spletna trgovina oblikovana tako, da z privlačno ponudbo kupca lahko spomni na stvari, katere je že pozabil, da je potrebno kupiti. Prihranek, ki ga nudi spletna trgovina z avtodeli, kasneje kupec po svoji želji vnovči. (more…)

Trgovina z otrosko opremo

Written By: admin - Dec• 02•14

Že sama besedna zveza otroška trgovina veliko pove, kajne? Že si predstavljamo njeno sestavo oziroma ponudbo. Že imamo v mislih izdelke, kateri so potrebni za otroke. In v kolikor tudi sami iščemo kaj iz te ponudbe, potem bo zagotovo to ustrezna rešitev. Ne glede na to, ali kupujemo preko spleta ali fizično, oziroma kombiniramo ti dve možnosti. Kar želimo doseči je naš cilj, ki zajema kvalitetno in tudi cenovno ugodno ponudbo. Četudi smo ljudje takšni, da običajno veliko raje zapravljamo za otroke kot zase. Velikokrat smo že slišali, da so otroci največji potrošnik. Ne toliko otroci, kot njihovi starši. (more…)

Pospravljanje in čiščenje

Written By: admin - Nov• 27•14

V današnjem članku bomo govorili o temi, ki ni nobenemu pri srcu in sicer o čiščenju ter pospravljanju. Čistimo ter pospravljamo lahko vse stvari večinoma pa, ko je govora o čiščenju, govorimo o čiščenju stanovanja. Čiščenje je stvar, ki je ne mara nihče. K sreči obstajajo tudi specializirana podjetja ki se ukvarjajo s čiščenjem. Čistilni servis vam lahko uredi čiščenje prostorov tako v večjem obsegu kot tudi hitro čiščenje.

Čeprav marsikdo izmed nas ne prenese čiščenja pa je to nujno potrebno že zaradi osnovne higiene. S temeljitim čiščenjem se lahko izognemo marsikaterim boleznim, če pa imate v hiši alergika ali astmatika pa je čiščenje prahu tako ali tako nujno potrebno. Če prostorov ne čistimo redno se lahko razvije neprijeten vonj, razširijo pa se tudi bakterije, ki so lahko odgovorne za nastanek driske ali trebušnih bolezni.

Najmanj časa vam bo vzelo, če boste prostore čistili redno in sproti, ker pa marsikdo nima časa zahvaljujoč napornim urnikom in hitremu načinu življenja pa nam čiščenje velikokrat ostaja in se tako nabira, ko pa se nabere veliko nečistoč pa se nam ne ljubi začeti pospravljati. (more…)

Kartuše Hp, predanost boljšemu tisku

Written By: admin - Nov• 19•14

Kartuše Hp omogočajo predanost boljšemu tisku .
Na trgu se kartuše Hp ponašajo z dolgo tradicijo izdelave in stalnih izboljšav. Dolgoletna tradicija izvira iz dejstva, da kartuše Hp veljajo za kartuše časom obstoja na trgu, ki sodi med najdaljše. Tiskalniki Hp so na trgu prisotni že skoraj štiri desetletja. Takšno zgodovino obstoja nima ravno veliko konkurenčnih tiskalnikov. Skupaj s tržnim deležem so kartuše Hp garancija za dobro izbiro. kartuše Hp so sestavljene iz treh poglavitnih delov. Barva namenjena tiskanju je shranjena v posodi. Kartuše Hp so lahko namenjene črno belemu tisku ali barvnemu tisku. Temu primerno je lahko posoda za barvo kartuše Hp napolnjena z črno barvo oziroma modro, rdečo in rumeno barvo. Poleg posode za barvo je pomemben sestavni del glava kartuše. Glava kartuše omogoča aktivnost tiskanja. (more…)

Vhodna in notranja vrata

Written By: admin - Nov• 16•14

Vhodna vrata so zelo pomemben del naše hiše, njihova podoba pa lahko vpliva na podobo celotnega objekta. Vhodna vrata pa poleg videza vplivajo tudi na stroške ogrevanja, saj lahko veliko toplote pridobljene z ogrevanjem uide skozi vhodna vrata in tako se stroški ogrevanja plačujejo brez smisla.

Vhod je zelo pomemben del hiše tako za nas kot tudi za obiskovalce, pred nakupom novih vrat pa je potrebno vedeti, kaj si želimo in na podlagi tega izberemo primerna vhodna vrata za nas. Nekateri so ob besedi vhodna vrata ter les precej skeptični saj kot vemo, se les ne odreže prav dobro ob neprijetnih vremenskih pogojih, a dejstvo je, da mizarski mojstri les impregnirajo s pomočjo zaščitnih premazov, ta pa tako uspešno kljubuje tudi najtežjim vremenskim razmeram.

Čeprav je na trgu veliko različnih tipov vrat, odločate se lahko med aluminijastimi, kombinacijami aluminij les, pvc vhodnimi vrati, lesenimi vrati, nekateri pa imajo vgrajena velo steklena vhodna vrata. Pri teh vratih je predvsem pomembno, da dobro tesnijo in se na ta način vlaga ne izgublja iz prostora. Lesena vhodna vrata so v primerjavi z drugimi izdelki ugodna in tudi lepa, naravnega videza lesa ni mogoče nadomestiti, barvne kombinacije ter zaključki materiala pa naredijo svoje. (more…)