Online revija

Spletne novičke

Kolesarske ključavnice

Written By: admin - Feb• 10•16

Vsak dan poslušamo o pomembnosti gibanja, sploh takega na svežem zraku, vendar mnogi med nami enostavno nimamo časa, da bi se vsak dan na svežem zraku gibali vaj priporočenih 30min. Razen. Če izkoristimo čas, ki ga porabimo za vožnjo in se v službo in po opravkih odpravimo s kolesom. Na ta način, bi se sigurno vsaj 30min na dan gibali na svežem zraku, izkoristili bi prijetno s koristnim. V službo bi prišli zbujeni in polni elana, in tudi na poti domov iz službe, bi vse svoje probleme pustili za sabo in bi domov prišli namesto utrujeni in naveličani, zadovoljni in prebujeni. Se radi vozite s kolesom, ampak si z njim ne upate v službo ali po opravkih, ker se bojite, da bi vam ga ukradli? Res je na žalost resnica taka, da kolesa na veliko kradejo. Imate več možnosti, prva je ta, da ne greste po opravkih s kolesom, druga je ta, da imate v ta namen prav posebno kolo, ki je zelo poceni in vam ga že zaradi tega ne bi želeli ukrasti, pa tudi, če bi ga, vam ne bi bilo pretirano hudo zaradi tega. Lahko pa se odločite za res kvalitetno ključavnico. Kvalitetne kolesarske ključavnice so resda drage, vendar če je res dobra in vam zaradi nje kolesa ne ukradejo, se vam nakup vsekakor izplača. (more…)

Najboljša izbira za ogrevanje zgradbe

Written By: admin - Dec• 26•15

Mnogokrat iščemo primerne rešitve, sploh ko pride do ogrevanja naše stovanjske enote. Iščemo ekonomsko ugodno, a hkrati izjemno zmogljivo napravo, ki nam bo omogočilo ogrevanje prostora. Ene od teh so toplotne črpalke zrak voda. Je najcenejša vrsta toplotnih črpalk, ki omogočajo enostavno in poceni vzdrževanje. Najsodobnejše naprave so zmožne primernega ogrevanja tudi ko zunanja temperatura doseže -20°C. Montaža toplotne črpalke je najprimernejša v kleti, saj se tam vzdržuje stalna temperatura okoli 3°C. Drugo najprimernješe mesto je podstrešje.

Hranilnik toplote je pri toplotni črpalki zrak voda nujen, saj se potrebna energija za odtaljevanje uparjalnika vzame iz ogrevalnega kroga, s tem pa se izognemo prepogostim vklopom toplotne črpalke. Za novogradnje je pogosti sekundarni vir ogrevanja električni grelnik. V hiši pa elektronsko upravljamo preklop iz enega vira ogrevanja na drugega. (more…)

Škornji so obvezen del zimske garderobe

Written By: admin - Dec• 11•15

Gotovo se bo vsaka ženska strinjala, da je treba pozimi salonarje, v katerih se počutimo privlačne in seksi, zamenjati s škornji, ki se podaja tako k hlačam kot h krilu. Kakšne škornje izberemo, je seveda stvar osebnega okusa in stila, velja pa, da je vedno treba imeti v omari vsaj dva para – en par naj bo popolna klasika, torej črni usnjeni škornji s peto, drugi pa je lahko bolj v modnem slogu, ki ga zapovedujejo trenutne modne smernice.

Večina žensk si lahko udobne, modne in po ugodni ceni dosegljive škornje kupi kar preko spleta, saj je tam ponudba veliko večja kot v fizičnih trgovinah, poleg tega pa še ni vožnje do trgovine in pomerjanja, pri katerem lahko izgubimo veliko časa. Če vam škornji, ki jih naročite v spletni prodajalni nazadnje niso povsem uliti na stopalo, tudi nič hudega – izdelke iz spletnih trgovin je vedno mogoče poslati nazaj in jih zamenjati. (more…)

Podaljševanje las

Written By: admin - Dec• 09•15

Za podaljševanje las na umetni način se danes odloča vedno več povpraševanja.

Naravni način je seveda bolj pristen, vendar se zaradi potrebnega časa mnogim ne zdi času primeren. Posebno zato, ker naravni način ne omogoča raznih kratkotrajnih sprememb. Predvsem pa v večini primerov ni vrnitve nazaj. Vsaj kar se dolžine las tiče. V ostalem imamo tudi pri naravnih laseh nekaj možnosti. To pomeni, da lahko izberemo barvo, izgled, različne načine oblikovanja in podobno. Pri dolžni pa kot rečeno, imamo zvezane roke. Obstoječa dolžina je dejstvo in lastnost, ki ne nudi nobene naravne možnosti sprememb. Z napredkom se je tudi ta možnost spremenila. Sprememba je danes mogoča, s tem imajo naši lasje večjo izrazno možnost. (more…)

Lahko neoriginalni tonerji škodujejo tiskalniku?

Written By: admin - Nov• 30•15

Vrsto let sem uporabljala ink-jet tiskalnik, pri katerem me je motila predvsem njegova počasnost, ki je prišla še posebej do izraza takrat, kadar sem morala natisniti večjo količino strani. Ko se mi je stari tiskalnik pokvaril, sem zato pričela razmišljati o tem, da bi kupila laserski tiskalnik. Cene za laserske tiskalnike, ki ne tiskajo barvno, so se mi zdele sprejemljive, precej pa so me prestrašili kolegi, ki so mi vsi po vrsti govorili, kako dragi so tonerji za »laserce«. Lotila sem se seveda preverjanja podatkov in ugotovila, da nenazadnje sploh ni nujno, da so tonerji originalni, temveč lahko kupim tudi »ponaredke« oziroma neoriginalne tonerje, ki so precej cenejši. Tako sem vendarle kupila svoj prvi laserski tiskalnik.
Tiskalnik mi je deloval brez težav osem mesecev in v tem času sem natisnila precejšnje število dokumentov, saj se je izkazalo, da je toner precej vzdržljiv. Prav tako sem bila zadovoljna s hitrostjo tiskanja, ki je bila res odlična – strani so kar letele iz tiskalnika, kar je bilo precejšnje olajšanje v primerjavi s tiskanjem na stari tiskalnik, ob katerem sem morala včasih prečepeti tudi celo uro, preden so prišle iz njega vse strani. Po osmih mesecih pa se je toner izpraznil in potrebno ga je bilo zamenjati. Nič takšnega – obiskala sem spletno stran s tonerji in naročila novega, neoriginalnega, ki je bil na voljo po sprejemljivi ceni. (more…)

Zdravljenje kroničnih bolezni in razstrupljanje

Written By: admin - Nov• 19•15

Vsako zdravljenje kroničnih bolezni terja tudi spremembo življenjskega stila. Zdravila sama namreč ne morejo narediti vsega namesto nas, zato zdravniki vedno poleg priporočajo še odločitev, da bomo poslej živeli drugače. Da bomo skrbeli za svoje telo in s tem za svoje zdravje z gibanjem in zdravo prehrano. Zdravljenje kroničnih bolezni je pač zahteven proces, v katerega je treba vložiti tudi nekaj lastnih naporov.

Zakaj je za zdravljenje kroničnih bolezni pomembno tudi razstrupljanje?

Telo je živ stroj, v katerem se ves čas nabirajo posledice našega nezdravega načina življenja. Te opozarjajo nase z bolezenskimi simptomi, ki kličejo po tem, da je treba nekaj spremeniti. Da je treba telo očistiti vsega slabega, kar se je nabralo v njem, ter mu tako omogočiti poživitev ter nov začetek. Za to poskrbi čiščenje telesa, ki se ga lahko lotimo na najrazličnejše načine, najlaže pa je za razstrupljanje poskrbeti prav s povsem preprostimi stvarmi. (more…)

Darilo za materinski dan

Written By: admin - Nov• 05•15

Vsako leto 25.marca praznujemo materinski dan. Ob tem prazniku se spodobi, da se spomnimo na svojo mamo in ji nekaj lepega poklonimo, toda kaj? Za vas imamo nekaj idej, kaj bi bilo najbolj primerno za vašo mamo, pa morate presoditi sami, saj jo vi najboljše poznate.

Najbolj klasično darilo za materinski dan so rože. Z rožami skoraj da ne morete zgrešiti, razen, če ima vaša mama alergijo na cvetni prah ali pa rož iz kakšnega razloga ne mara. Podarite lahko rezano cvetje, se pravi šopek, ali pa bolj dolgoročno darilo v obliki lončnice. Ko se odločate za to, katero rožo bi izbrali, pomislite na to, katero barvo ima najrajši in se odločite na podlagi te informacije.

Če se vam zdi, da so rože preveč klišejsko darilo, lahko mami za materinski dan sestavite košarici dobrot, sploh, če je gurmanka. Lahko sestavite košarico zdravih in luksuznih izdelkov. Predlagam, da nekako skombinirate naslednja živila, seveda odvisno od okusa vaše mame: dober in žlahten sir, čimbolj črna in fina čokolada, dobro rdeče vino, vrhunsko oljčno olje, prefinjen zeleni čaj, lepo pakiran med ali marmelada, kakšna posebna sveže mleta kava itd. (more…)

Vas vročina in mraz izčrpavata?

Written By: admin - Oct• 28•15

Ne glede na letni čas, poletje, zima, pomlad ali jesen, je ena najpomembnejših stvari, ki jo želimo v našem domu ali službi, primerno ogrevani prostori.

Ali tudi vi sovražite, ko zjutraj pridete v službo in je pisarna v kateri delate, mrzla kot grob? Nekaj časa nazaj se mi je zgodilo, četudi je bilo pozno poletje, da ko sem prišel na svoje delovno mesto, je bila pisarna povsem mrzla, ker smo imeli ogrevanje le prek radiatorjev, se je prostor ogrel šele čez kakšno uro. Tako je bilo, da sem potem še pol dneva bil ves prezebel, predstavljajte si kaj je bilo šele pozimi.

Ena od elegantnih rešitev tega problema so klimatske naprave, klimatske naprave segrejejo prostor hitreje kot drugi sistemi, saj topel zrak pihajo neposredno v prostor. Poleg gretja s klimatsko napravo, ki dandanes postaja vse bolj popularno, se klimo najpogosteje uporablja tudi za hlajenje. Klimatska naprava deluje kot toplotna črpalka, zrak odvzema iz okolice in ga s kompresijo segretega utekočinjenega plina, ta pa po ceveh potuje do uparilnika kjer se razširi, pri tem pa se mu temperatura močno zniža. (more…)

Naj se otroška soba spremeni s stenskimi tapetami

Written By: admin - Oct• 10•15

Otroška soba bo postala čisto nov prostor, če boste na stene nalepili stenske fototapete. Otroške foto tapete so lahko pravi način, kako dolgočasne stene v otroški sobi povsem enostavno spremenite v svet risank, pravljic ali domišljije. Zabavni in impresivni motivi bodo optično povečali prostor in bo otroška soba v le 12 enostavnih korakih postala privlačnejša. (more…)

Ženske denarnice

Written By: admin - Oct• 01•15

Denarnica je nujen predmet, ki si ga lasti vsak človek, ki poseduje denar. Ne predstavljam si, kako bi izgledalo, če bi vsi ves svoj denar nosili po žepih. Pa saj, če bi šlo samo za papirnati denar, bi bili še nekako izvedljivo, vednar temu ni tako. V svojih denarnicah nosimo papirnati denar, kovance in bančne kartice. Pa ne samo to, nosimo še vizitke in če ste vsaj malo podobni meni še cel kup računov. Poznamo ženske denarnice, moške denarnice in kovančnice.

Večje razlike med ženskimi in moškimi denarnicami ni. Večinoma so moške denarnice bolj športne in enobarvne, ženske denarnice pa so včasih tudi bolj pisane in večje (niti ne vem zakaj so ženske denarnice večje, saj ženske stvari nosijo v torbici in v denarnici). V ženskih denarnicah je tudi vsebina malce drugačna, saj ponavadi znotraj nosijo še fotografije svoje celotne družine in vseh prijateljic. (more…)